PREINSCRIPCIONS: 23 DE MARÇ AL 4 D'ABRIL
cgpàgina principalmapa del llocAfegir a favoritsImprimirEnviar a un amiccd
search_left
 
BREU HISTÒRIA
Vign_imatge_breu_historia

Era l’any 1962. S’inaugurava el Concili Vaticà II. La comarca del Vallès es veia greument afectada per la tromba d’aigua que va caure el 24 de setembre. Barcelona rebia el dia de Nadal amb una de les nevades més grans de la seva història. A la barriada del Poble Nou de Manresa, parròquia de S. Josep i concretament al carrer Major 116, començaria la nostra tasca educadora. 
El sacerdot manresà, Dr. Mn. Lluís Gomis i Cornet, tenia en ment la idea de fundar en aquell edifici de la seva propietat, un centre catequístic cultural i educatiu. Gran admirador de D. Andrés Manjón, buscava una institució religiosa que es consagrés a allò i va tenir coneixement de les Avemarianes, que tres anys abans s’havien instal·lat a Barcelona, a la barriada de Santa Eulàlia de l’Hospitalet de Llobregat, desenvolupant la seva tasca educadora en el Col·legi del “Casal dels Àngels”. Després de diferents entrevistes amb les Avemarianes i d’un viatge a Benimàmet per parlar amb la Mare General, en aquell estiu s’acceptà la Fundació. Viatjaren a Manresa, primer dues Avemarianes i després la Mare General, i quedà convingut que en el mes de desembre s’obriria el Col·legi. La casa era petita i havia d’acondicionar-se per començar, en principi amb  una sola classe. Però aviat vam rebre l’ajuda del rector de la parròquia, Mn. Planas, que posà el parvulari Parroquial a disposició de les Avemarianes per realitzar i ampliar la seva tasca educadora. 
L’arribada a Manresa de les quatre primeres Avemarianes estava prevista pel dia 29 de setembre però, a causa de les inundacions sofertes aquells dies, es realitzà el divendres 4 d’octubre, festa de San Francesc d’Assís.